Rybne produkty rekomendowane dla branży HoReCa
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób docenia smak i wartości odżywcze ryb oraz owoców morza. W związku z tym branża HoReCa (Hotel-Restauracja-Catering) stawia na wysoką jakość produktów rybnych, które pozwalają wyróżnić się na tle konkurencji. W tym artykule przedstawimy rekomendowane produkty rybne dla branży HoReCa, ze szczególnym uwzględnieniem świeżych ryb takich jak pstrąg, łosoś, okoń czy dorada oraz owoców morza prosto od producenta.
Świeże ryby – pstrąg, łosoś, okoń, dorada
Pstrąg to jedna z najbardziej popularnych ryb słodkowodnych w Polsce. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i jest bogaty w białko oraz kwasy omega-3. W restauracjach doskonale sprawdzi się w formie pieczonej, grillowanej czy smażonej. Pstrąg może być podawany w całości lub w postaci filetów. Świeży, pochodzący z rodzimych hodowli jest doskonałym produktem dla HoReCa!
Łosoś to kolejna ryba, która cieszy się dużym uznaniem wśród klientów restauracji. Ze względu na swój wyjątkowy smak oraz wartości odżywcze łosoś jest często wybierany przez osoby dbające o zdrową dietę. Warto zwrócić uwagę na to, że łososia można serwować na wiele sposobów – od surowego, jako tatar czy sushi, po wędzonego, pieczonego czy grillowanego.
Okoń to ryba słodkowodna o charakterystycznym smaku i konsystencji mięsa. Jest bogaty w witaminy i składniki mineralne, co czyni go wartościowym składnikiem diety. W branży HoReCa okoń może być serwowany w postaci filetów, smażonych lub grillowanych, a także jako dodatek do zup czy sałatek.
Dorada to ryba morska o delikatnym smaku i białym mięsie. Jest bogata w białko, witaminy oraz minerały. Dorada sprawdzi się doskonale jako danie główne – pieczona w całości z warzywami czy grillowana z aromatycznymi ziołami.
Owoce morza prosto od producenta
Owoce morza są nieodłącznym elementem kuchni śródziemnomorskiej, ale coraz częściej pojawiają się także na polskich stołach. Wysoka jakość owoców morza jest kluczowa dla osiągnięcia wyjątkowego smaku potraw, dlatego warto zaopatrywać się w świeże produkty prosto od producenta, np. renomowanego dostawcy ryb Fier Seafood.
Krewetki i kalmary to hity wśród owoców morza – z pewnością przypadną do gustu klientom restauracji. Mogą być serwowane jako przystawka, grillowane z ziołami, smażone w tempurze czy stosowane jako składnik sałatek. Ośmiornica to delikates, który zyskuje coraz większą popularność w polskiej kuchni. Wysokiej jakości ośmiornica może być podawana jako przystawka w postaci carpaccio, grillowana z warzywami czy duszona w aromatycznych sosach.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana